суббота, 23 мая 2020 г.

6 клас. Чарльз Діккенс "Різдвяна пісня в прозі"

Чарльз Діккенс "Різдвяна пісня в прозі"

Ча́рльз (або Ча́рлзДжон Га́ффем Ді́кенс (англ. Charles John Huffam Dickens7 лютого 1812ЛендпортАнглія — 9 червня 1870ГайемАнглія) — англійський письменник, один із найпопулярніших романістів вікторіанської епохи, відомий політичний агітатор.
Деякі критики називали Дікенса майстром прози та хвалили за численних унікальних персонажів і яскраве зображення суспільства, інші ж звинувачували його в надмірній сентиментальності, незвичайних подіях та гротескних образах[11]. Популярність творів Дікенса завжди була дуже високою, вони ніколи не припиняли видаватися[12][13]. Багато з романів Дікенса вперше з'явилися як популярні на той час періодичні видання, крім того, Дікенс часто писав твори частинами, що задавало їм певний ритм, в якому сюжет був розбитий на частково незалежні епізоди, із розв'язкою на початку кожної нової частини[14]. Твори Дікенса пронизані дотепністю, що вплинуло на оригінальність національного характеру і способу мислення, відомого у світі як «англійський гумор».
Найзнаменитіші романи Дікенса: «Посмертні записки Піквікського клубу», «Олівер Твіст», «Ніколас Нікльбі», «Девід Копперфільд», «Холодний дім», «Повість про два міста», «Великі надії», «Наш спільний друг», «Таємниця Едвіна Друда».

Аудіокнига:

Читати: https://www.ukrlib.com.ua/world/printit.php?tid=220

ФІЛЬМ: https://filmix.co/drama/7080-rozhdestvenskaya-istoriya-a-christmas-carol-2009.html

«Різдвя́на пі́сня в про́зі, або́ різдвя́не оповіда́ння з при́видами» (англ. A Christmas Carol) — різдвяна повість Чарльза Дікенса.Написав цей твір, щоб поправити своє фінансове становище. Входить до збірки "Різдвяні повісті". Головна думка: Хоч би якою не була людина, вона завжди може змінитися на краще.

Сюжет "Різдвяна пісня в прозі"

Фронтиспіс Артура Рекгема до видання "Різдвяної пісні в прозі" 1915 року
Один із найвідоміших англійських письменників XIX ст. Чарльз Дікенс із співчуттям ставився до бідних людей. Своїми творами він сподівався звернути увагу багатих на несправедливість, яка існує в суспільстві, та перевиховати їх. Цій темі присвячена його повість «Різдвяна пісня у прозі». Головний герой твору — власник торгової спілки «Скрудж і Марлі». Скрудж - дуже скупа і жорстока людина. «Через холод у душі і вся постать його немов заморозилась: ніс загострився, щоки зморщилися, хода стала скутою, очі почервоніли, тонкі губи посиніли, а голос хитрий та прикрий скрипів». Люди боялися і не любили його, Скрудж не поважав Свята, вважав це нісенітницею, не вмів радіти. Увечері напередодні Різдва він образив племінника, вилаяв свого працівника. А вночі в його будинку з'явився привид його товариша і колишнього компаньйона Марлі, який помер кілька років тому. Привид Марлі розповів, як він тепер кається і страждає через те, що не робив добрих справ за життя. І пообіцяв, що Скрудж вночі зустрінеться з Духом Минулого, Духом Теперішнього та Духом Майбутнього Різдва. Подорож Скруджа у своє дитинство, в теперішнє та майбутнє допомогли йому багато чого зрозуміти. Це так вплинуло на нього, що він зробився зовсім іншою людиною: давав щедрі пожертви бідним, Допоміг сім'ї клерка Боба Кретчета, привітно ставився до племінника — сина улюбленої сестри Фан. Ця історія, як і повинно бути в різдвяному оповіданні, закінчується щасливо. І нагадує людям, що вони повинні не марнувати часу, поспішати робити добро ближнім своїм.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

7 клас. Мандрівний замок Хаула. Діана Уїнн Джонс.

Мандрівний замок Хаула. Діана Уїнн Джонс. Джонс народилася  16 серпня   1934 року  в  Лондоні , в сім'ї Марджорі та Річарда Джон...