понедельник, 30 марта 2020 г.

10 клас. Шарль Бодлер

Шарль Бодлер


Шарль П'єр Бодле́рфр. Charles Pierre Baudelaire (9 квітня 1821Париж — 31 серпня 1867, Париж) — французький поетлітературний критик та перекладач, один з найвпливовіших представників французької літератури XIX століття.

Збірка "Квіти зла"("Альбтрос", "Відповідності", "Вечорова гармонія") доступні тут: https://www.ukrlib.com.ua/world/author.php?id=80


Кві́ти зл́а (фр. Les Fleurs du Mal) — збірка поезій Шарля Бодлера, опублікована 1857 року. Вона вміщує вірші поета, написані в період з 1840 до 1857 року. Цю збірку вважають важливою віхою в розвитку французької поезії та становленні символізму як літературного напрямку. Характер поезій збірки переважно інтимний та декадентський.

Поезії збірки згруповані в 6 частин:
  • Сплін та ідеал. Spleen et Idéal
  • Паризькі картини. Tableaux parisiens
  • Вино. Le Vin
  • Квіти зла. Fleurs du mal
  • Бунт. Révolte
  • Смерть. La Mort
Частини збірки організовано за проблемно-тематичним принципом. "Сплін та ідеал" стоїть на чільному місці, оскільки в ньому, за Бодлером, виражена основна суперечність буття сучасної людини - суперечність між дійсністю й ідеалом та їхня несумісність, що робить життя глибоко драматичним. У другому виданні "Квітів зла" (1861) поет поставив цикл "Бунт" перед циклом "Смерть" і тим самим акцентував останню спробу поєднання ідеалу й дійсності, за невдачею якої йде єдина розв'язка.
Тон збірці задає передмова, в якій нудьга називається найгіршою з бід, а сатана ідентифікується з алхіміком із псевдонімом Гермес Трисмегіст.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

7 клас. Мандрівний замок Хаула. Діана Уїнн Джонс.

Мандрівний замок Хаула. Діана Уїнн Джонс. Джонс народилася  16 серпня   1934 року  в  Лондоні , в сім'ї Марджорі та Річарда Джон...